Adlersros vörtbröd

Har ett recept på vörtbröd som jag försökt anpassa lite efter mitt tycke och smak. Personligen tycker jag det smakar som ett vörtbröd ska smaka och ser dessutom väldigt fint ut.
Nedanstående recept räcker till två vörtlimpor.
 
 

INGREDIENSER
1 pkt (50 gr) jäst för söta degar
50 gr smör
5 dl julmust
0,5 påse (45 gr) vörtmix (hel påse = 90 gram)
1 dl ljus sirap
0,5 dl mörk brödsirap
ca 13 dl vetemjöl
2,5-3 dl russin

GÖR SÅ HÄR
Smula ner jästen i en degbunke.
Smält smöret och slå på julmust så det får bli fingervarmt, 37 grader.
Slå degvätskan över jästen och rör ut för hand eller i maskin.
Tillsätt övriga ingredienser i följd enligt receptet.

Knåda för hand eller i maskin 10 min.
Pudra över mjöl och låt jäsa 1 timme. 

Ta upp degen på mjölat bakbord. 
Baka ut två limpor och lägg i smorda formar.
Jäs 40 min under bakduk.

Grädda 1 timme 175 grader.
Efter 50 min, ta ut formarna och pensla bröden med mörk brödsirap.
Grädda ytterliggare 10 min.
Ta ut och låt svalna på galler utan bakduk.