Utgrävning och lasering

Helgen har, för odlingsplatsen, inneburit att jag grävt bort gräsytan i där vänkarna ska stå.
Ett jobb som tog en stund och som var bra för gäddhänget känns det som... :D
 
 Nu är iaf jorden framme. Ska luckra upp lite och lägga i markduk bara leveransen av ny fin matjord kommer.
 
Sen tog jag tg i att börja lasera bänkarna svarta. 
 
Tydligen hade jag inte rört om tillräckligt för det blev blekt...
 
Men efter lite mer omrörning fick bänkarna i alla fall en lite nyare nyans.
 
Gångarna så som de ser ut utan bänkarna.
 
Efter lite torktid och en ny omgång lasyr så ble v de mörka. Kanske lite mörkare än jag räknat med, men de bleknar säkert med tiden.
 
Nu har jag börjat fundera på och räkna för att se om de stenar jag har kvar kan räcka till att lägga runt bänkarna. Får återkomma i det ärendet. Det är ju ändå snart semester... :D

Mätta fogar och inpassning av bänkar

Alla stenar på plats så nu har det mättats fogarna mellan dessa med mer stenmjöl. Några stenar rör sig lite, men med några dagars "sättning" så tror jag nog det ska sätta sig alltihopa. 
 
Efter att ha borstat bort lite överskott på stenmjölet och efter en behövlig regnskur, så provade jag att passa in bänkarna för att få en uppfattning om helheten. Tror det blir bra det här... :)

 
Får se om jag laserar bänkarna i en svart ton för att få lite sköna kontraster mot den grå stenen och den gröna gräsmattan..
 
 

Börjat foga stengångarna

Så har jag då äntligen börjat foga ihop stenarna i gångarna till odlingsbänkarna.
Lite inpassning av höjd mm innan det var dags att lägga på markduk och ett lager stenmjöl och sedan lägga stenarna i rätt position.
 
 
Det gick relativt fort att lägga tillbaks stenarna. Sedan var det bara att hälla på mer stenmjöl och sopa ner så gott det gick i springorna. 
 
När jag ändå höll på gjorde jag gång nr 2 på en gång, innan det var dags att börja med kvällsmat och vila upp sig lite. Nya tag imorgon... =)