Smakstart på häll-gen

Efter många om och men, var det idag äntligen dags att inviga den fina, stora häll jag vann tidigare i år från F. Anderssons Svets & Smide AB i Täby.
 
Allt började med att helt enligt instruktionerna först diska ur den och sen bränna in den med en neutral olja i runt 40 minuter.
Redo att brännas in...
 
Anton hjälpte till att dra upp oljan mot kanterna
 
Gasollågorna värmde snabbt upp hällen
 
Min egen numrerade häll.
 
När allt var klart var det dags att premiärlaga lite mat på den. Efter en koll i kylen och lite kompletteringsinköp på ICA så var menyn klar.
Fläskfilé med rödlök, paprika, champinjoner och sockerärtor redo att blandas i hällen.
 
Dags att steka på filén.
På med rödlöken.
 
Lill-kocken tyckte det var hur kul som helst att laga mat...
 
 
Och jag fick försöka med emellanåt. =)
 
 
Göttigt...
 
Mycket mat ser lite ut på en stor häll.
 
Klart och redo att lastas på tallrikar.
 
Och så var det bara att låta sig njuta av den lättlagade men ack så goda maten.
 
Den här hällen kommer att nyttjas flitigt i sommar, så många grillkvällar med nära och kära får det allt bli!!

Kommentera här: