Rabarberpaj

Denna strålande dag passade jag på att förena lite "nytta" med "nöje"...  :)
Nöjet bestod i att njuta av solen. Nyttan av att fixa iordning årets första rabarberpaj då rabarbern växer så det knakar.
 
Plockade fram ingredienserma ur skafferi och kyl och så var det bara att börja med den lättlagade smulpajen.
 
 
Ingredienserna till denna består av:
4-5 rabarber (så att det täcker botten på formen)
0,5 msk potatismjöl
1 tsk malen kanel
4 msk strösocker
 
Till smuldegen
1,5 dl havregryn
1,5 dl vetemjöl
0,5 dl strösocker
125 g smör


Skär rabarben i bitar och blanda ihop de med potatismjölet, sockret och kanelen i formen.

Rör ihop vetemjöl, havregryn och socker i en bunke.
Skär smöret i bitar, lägg i det i bunken och blanda ihop det till en deg.
Fördela ut degen över rabarbern och sätt in det i ugnen på 225 grader i ca 20 min.
 
 
Serveras varm med kall vaniljsås eller vaniljglass för den som vill. =)



Kommentera här: