Intervallmålning

Dagen har tillbringats med lite "intervallmålning" av en dörr. Dvs 30 minuters målning och sex timmars väntan (som iofs fyllts med lite annat både nyttigt och onyttigt).
Solen tittade plötsligt fram, så i väntan på dagens tredje och dörrens sista strykning passar jag på att skriva ihop lite om det.
Dagen började med att maska för att undvika att jag ska kladda för mycket när jag ska måla spegellisterna. Kluddrik kan fixa färg på ställen man aldrig trodde färg kunde hamna.
Sen var det dags att måla ett lager vitt, för att kontrastfärgen inte ska "läcka ut" under tejpen och för att i slutänden lyckas få till en skarp kant.
 
Efter sex timmars väntan var det så dags att byta ut den vita färgen mot den kontrasterande grå och börja på intervall nummer två.
 
Efter den första strykningen av den grå så ser det helt ok ut. Nu är det bara att vänta på att den ska torka så får vi se om den sista strykningen blir idag eller som morgonsyssla imorgon.
Hur som helst - imorgon är denna dörr klar - bara resten kvar... :)

Målarkludd

Fortsatte ikväll med vad som känns som ett evighetsgöra - måla spegeldörrar.
Första dragningen med Nordsjös Superfinish V40, på sida två av dörren.
Allt som ser så enkelt och kul ut när man ser målarna på alla inredningsprogram arbeta, är inte riktigt lika lätt IRL... Kludd o kladd-mästare är nog det närmsta jag kommer målarmästare. :) Tur ändå att färgen är så pass snäll!!
En dragning till imorgon och sen lite kontrastmålning av spegellisterna så är den här i alla fall snart klar att åter hängas upp på gångjärnen.Lilla Tegelbruket

Jag hittade precis Lilla Tegelbruket, en e-handelssida på nätet med en massa produkter i gammal, fin stil.
De har nu en sommarkampanj där man vid köp över 200 kr får 15% rabatt innan den 1/9, om man anger koden SOMMAR2014.
 
Jag blev bland mycket annat direkt förtjust i knäckebrödsburken och deras skafferiskylt som jag tror kan passa in bra i mitt hus.