Matjestårta Adlersro

En god och lättlagad silltårta
Recept på en lättlagad och god matjessill-tårta som brukar uppskattas till tex Påsk och Midsommar.
 
Ingredienser
 
FYLLNING
- 1 st kavring
- 4 st ägg
- 5 dl Creme Fraiche
- 1-2 burkar (200 g) matjessill 200 g
- Philadelphiaost (naturell el gräslök)
- ½ tsk strösocker
- 3 tsk vit balsamvinäger
- 3 msk senap
- ½ dl hackad dill
- ½ dl skuren gräslök
- ½-1 tsk salt
- ½-1 krm vitpeppar
 
GARNERING
- 4 st ägg
- ½ rödlök
- 1-2 burkar (200 g) matjessill
- dill
- gräslök
 
GÖR SÅ HÄR
- Hårdkoka alla 8 äggen.
 
FYLLNING
- Låt sillen rinna av och skär sedan i små bitar.
- Blanda creme fraiche och philadalphiaost.
- Rör ner socker, vitvinsvinäger, senap.
- Hacka dill och gräslök fint och blanda ner.
- Smaka av med salt och peppar.
- Skär de hårdkokta äggen till fyllningen i småbitar och blanda ner.
- Dela smeten lika i två pytsar.
- Blanda den ena med den hackade sillen.
- Skär kanterna från brödet.
- Lägg 6 st skivor som botten av tårtan på ett fat.
- Bred på hälften av smeten med sill.
- Lägg på ett nytt lager kavring.
- Bred på resten av smeten med sill.
- Lägg på ytterligare ett lager med kavring.
- Bred på den andra smeten ovanpå och runtom tårtan.
- Låt tårtan stå kallt till servering täckt med plastfolie.
- Tårtan smakar bäst om den får stå ½ - 1 dygn i kylen innan servering.
 
GARNERING
- Innan servering garnerar du tårtan.
- Skär äggen i skivor. Lägg dessa ovanpå tårtan.
- Låt sillen rinna av och placera ut bitarna ovanpå äggen.
- Skär rödlöken så tunt du kan med en vass kniv. Lägg ut dessa på tårtan.
- Sätt sedan i små dillkvistar och gräslök.

Kommentarer:

1 Annika - drömmen om 11 barn (nu med JULKALENDER):

Hej

Just nu pågår en julkalender i min blogg, där jag dagligen publicerar nya tävlingar som endast pågår 24 timmar. Kanske hittar du en fin julklapp i kalendern?
Julkalendern hittar du här: http://nilssonpettersson.blogg.se/category/annikas-julkalender.html

Har även flera tävlingar igång... alla länkas direkt från min startsida :)

Hoppas du vill vara med och tävla!

Kommentera här: